• راهکارهای سیاست‌گذاری درست برای مدیریت کرونا

    یادداشت تصویری چهارم

    راهکارهای سیاست‌گذاری درست برای مدیریت کرونا

    برای اینکه بتوانیم سیاست‌گذاری درست اتخاذ کنیم برای مدیریت اپیدمی و رساندن آن به مرز کنترل چند عنصر اصلی را باید توجه کنیم.

  • مجسمه ها یا یادگارهای شهری

    مجسمه ها یا یادگارهای شهری

    کافی است آلبوم خانوادگی تان را ورق بزنید تا عکسی از پدر و مادر یا یکی از آشنایانتان را ببینید که کنار مجسمه یکی از میدان ها یا پارکهای شهر گرفته شده است. هنوز هم عکس یادگاری با مجسمه های قابل دسترس زیاد است.گویی این مجسمه های بی زبان شما را به سمت خودش می کشاند تا برای همیشه در خاطراتتان ثبت شود. در حقیقت سالهاست که مجسمه هایی که سعی شده نقش یادآوری داشته باشند، نقش یادگاری دارند.

  • کرونا با مترو چه کرد؟/ هیچکس به کمک ما نیامد

    یادداشت تصویری سوم

    کرونا با مترو چه کرد؟/ هیچکس به کمک ما نیامد

    کرونا مشکلات و محدودیت های متعددی برای شرکت بهره‌برداری متروی ایجاد کرده است.

  • نام «تهران» در برخی متون تاریخی

    نام «تهران» در برخی متون تاریخی

    هویت شهری نوعی نگاه و ادراکِ ساکنان بافتِ آن منطقه، همراه با عادات مخصوص، عواطف، سنن و مجموعه رفتارهای منسجم‌شان نسبت به شهر است؛ تعریفی کیفی و انتزاعی که همان ساکنین نیز در ایجاد و یا تغییر آن نقش دارند.

  • دوران پساکرونا برای شهروندان چگونه است؟

    یادداشت تصویری دوم

    دوران پساکرونا برای شهروندان چگونه است؟

    اینکه دنیای پساکرونا به چه شکل خواهد بود، می توانم بگویم قطعا با شرایط و روند کنونی ما یک تغییر بزرگ را در زندگی احساس خواهیم کرد.

  • ضرورت کمک دولت به شهرداری‌ها

    ضرورت کمک دولت به شهرداری‌ها

    بر هیچ کس پوشیده نیست که شهرداری‌ها در شرایط شیوع کرونا ویروس و تحریم های ظالمانه علیه کشورمان این نهاد را با محدودیت‌های مالی مواجه ساخته و توسعه حمل و نقل عمومی را بیش از پیش مشکل کرده است.

  • چرا باید مصرف پلاستیک را کم کنیم؟

    یادداشت تصویری

    چرا باید مصرف پلاستیک را کم کنیم؟

    اواخر قرن نوزدهم بود که یک خبر خوش برای جهانیان منتشر شد و این خبر این بود که بشر توانست ماده‌ای به نام پلاستیک را اختراع کند، ماده ای که قرار بود به بهبود کیفیت زندگی انسان‌ها در کره زمین کمک کند.

  • شهر خوب،شهر ارتباطی

    شهر خوب،شهر ارتباطی

    در عالم ارتباطات هیچ چیز به اندازه ارتباط دو سویه ثمر بخش نبوده و اگر طرفین در هر جایگاه و مقامی بتوانند به صورت رو در رو به بیان نظرات و دیدگاه ها بپردازند اثر گذاری آن از ارتباط یک سویه ولو در مسیر درست بهتر است.

  • آرای ماده ۱۰۰ و آوای حاشیه‌نشینان

    آرای ماده ۱۰۰ و آوای حاشیه‌نشینان

    در روزهای گذشته انتشار تصاویر دردناک تخریب سرپناه یک بانوی اهل بندرعباس و خودسوزی او، وجدان همگان را به درد آورد. صدای ناله‌ و التماس‌ بانوی سرپرست خانوار اهل بندرعباس و گریه‌ها و فریادهای فرزندانش هنوز در گوش‌ها می‌پیچد.

  • مشارکت شهروندی؛ از حرف تا عمل

    مشارکت شهروندی؛ از حرف تا عمل

    از جملـه اقدامـات شـهرداری تهـران در زمینـه ارتقـای مشـارکت شـهروندی، ابلاغیه «یکپارچه سـازی امـور مرتبـط بـا حـوزه فنـاوری و نـوآوری شـهری» بـه منظـور جلوگیـری از مـوازی کاری و محـول کـردن نقـش محـوری بـه شـورای راهبـردی تهـران هوشـمند بـرای حرکـت بهینـه در ایـن زمینـه اسـت.

  • ناهماهنگی در مدیریت و شدت‌گرفتن بحران‌کووید-۱۹

    ناهماهنگی در مدیریت و شدت‌گرفتن بحران‌کووید-۱۹

    متأسفانه تعداد مبتلایان، بستری‌شدگان و متوفیان درگیر با بیماری کووید-۱۹، در شهر تهران در حال افزایش است. اگرچه بخشی از افزایش آمار مبتلایان مربوط به افزایش تعداد تست‌های بیماری است که باید همچنان هم هرچه بیشتر افزایش یابد، اما دستگاه‌های متکفل مدیریت کووید-۱۹، در مجموع برخلاف عملکرد مناسب و هماهنگ خود در موج اول بیماری در فاصله اسفند۱۳۹۸ تا اردیبهشت۱۳۹۹، در موج جدید بیماری تاکنون عملکرد موفقی نداشته و نتوانسته‌اند سهم مناسبی در جلوگیری از شیوع بیماری ایفا کنند

  • شهروندان؛ حلقه مفقوده محیط زیست تهران

    شهروندان؛ حلقه مفقوده محیط زیست تهران

    محیط زیست نه در تهران که در بسیاری از کلان شهرهای جهان تبدیل به مسأله ای رنج آور برای شهر شده است. آلودگی هوا، مدیریت غیراصولی پسماند، توزیع نامتوازن فضای سبز شهری، و مصرف غیراصولی آب از اصلی‌ترین موضوعاتی است که تهران امروز در حوزه محیط زیست دست به گریبان آن شده است.

  • کرونا و اینفوگرافیک‌های درست آموزشی

    کرونا و اینفوگرافیک‌های درست آموزشی

    اینفوگرافیک، مهمترین و سریع‌ترین راه اطلاع‌رسانی به عموم مردم است. با نگاهی به اینفوگرافیک‌های ایران متوجه می‌شویم که در این کار ضعیف عمل شده است. شیوع ویروس کرونا چند وقتی است مردم سراسر کشور را به شدت نگران کرده است؛ هرچند که وقوع چنین پدیده‌هایی اجتناب‌ناپذیرند؛ اطلاعات درست و نادرست از آثار کشنده و مخرب ویروس و نحوه مواجهه مردم با این پدیده و انتشار شایعاتی از قبیل تهیه و مصرف شربت کرونایی، غذاهای کرونایی و خوردن و یا نخوردن مواد خوراکی خاص هم به نگرانی‌های بیشتر مردم در سراسر کشور دامن زده است.

  • ۳ استراتژی مهم در شهر آفتاب

    ۳ استراتژی مهم در شهر آفتاب

    می‌دانیم تهران تنها پایتخت سیاسی ایران نیست بلکه پایتخت اقتصادی ایران هم به شمار می‌رود. یکی از زیرساخت‌هایی که متاسفانه در تهران وجود ندارد و به عنوان ضعف پایتخت اقتصادی ایران  محسوب می‌شود، نداشتن منطقه ویژه اقتصادی و یا منطقه آزاد تجاری است.

  • وحدت و تحقق، آرمان «تهران، شهری برای همه»

    وحدت و تحقق، آرمان «تهران، شهری برای همه»

    پیامبران الهی که خود نیز از میان مردم برانگیخته شده اند با اتصال و ارتباط با مجاری وحی کوشیده اند تا آدمی را حول یک محور الهی و امیدبخش گرد هم آورند تا در پرتو وحدت کلمه، به سعادت حقیقی دست یابند. وحدت همواره زمینه ساز پیشرفت، ترقی و اعتلا در مسیر نیل به اهداف متعالی بوده است.

  • نقش پدافند غیر عامل در رویارویی با ویروس کرونا

    نقش پدافند غیر عامل در رویارویی با ویروس کرونا

    شهر معنا و مفهوم جدیدی نسبت به گذشته پیدا کرده و شهروندان نیز علاوه بر مدیران و برنامه‌ریزان در سطح خرد و کلان با وظایف جدیدی مواجه شده‌اند،پیش بینی می شود تا پایان سال ۲۰۳۰ میلادی، بیش از ۷۰ درصد جمعیت، در شهرها سکونت پیدا کنند و این خود بیش از بیش اهمیت پدافند غیر عامل را در جهت هرچه بهتر مدیریت نمودن و حفاظت از بنیان های شهری نمایان می سازد.

  • شهر به اسطوره هایش نیاز دارد

    شهر به اسطوره هایش نیاز دارد

    مرحوم ملک را به عنوان شهروند بزرگی که در این شهر زیسته است و از این جامعه و فرهنگ آن حمایت کرده و یادگاری فرهنگی بزرگی با نگاه خود بر آینده بر جای گذشته است باید ترویج کرد. شناساندن مردی که می تواند یک تصویر خواستنی برای شهروندان امروز و فردا باشد، مردی که می تواند شهروند نمونه و بزرگ در همه زمان ها باشد.

  • تهران و فرسنگ ها فاصله از شهر دوستدار کودک

    تهران و فرسنگ ها فاصله از شهر دوستدار کودک

    یکی از ویژگی های مدیریت اجتماعی در هر شهری توجه به همه شهروندان از جمله کودکان است. بدون شک با توجه به نقش و جایگاه کودکان در آینده هر کشوری سرمایه گذاری در حوزه کودک آورده های زیادی برای کشور و شهر خواهد داشت.

  • توسعه حمل و نقل عمومی «ضرورت ملی» است

    توسعه حمل و نقل عمومی «ضرورت ملی» است

    امروزه بیش از پیش دریافتیم که توسعه حمل و نقل همگانی و غیرموتوری صرفاً یک راه‌حل حمل و نقلی و حتی شهرسازی نیست، بلکه یک «ضرورت ملی» است. حمل و نقل همگانی انبوه‌بری که ناکارآمدی‌اش امروزه سلامت جامعه و اقتصاد شهر (درآمد حاصل از طرح ترافیک) را به خطر انداخته است.

  • تاثیر دو لایحه مهم بر درآمدهای کلانشهرها

    تاثیر دو لایحه مهم بر درآمدهای کلانشهرها

    با تدابیر دولت،‌ هم اکنون در این رابطه دو لایحه مالیات بر ارزش افزوده و درآمدهای پایدار شهرداری ها و دهیاری ها در حال بررسی نهایی و اعمال اصلاحات در مجلس است و با تصویب آنها  شاهد افزایش قابل توجه سهم شهرداری ها از درآمدهای عمومی و  ارایه راهکارهای جدیدی در عرصه منابع مالی و اعتباری شهرداری ها و دهیاری ها خواهیم بود.

  • شهر دسترس پذیر

    شهر دسترس پذیر

    هر سال پانزدهم اکتبر از سوی سازمان علمی و فرهنگی یونسکو به‌عنوان روز جهانی نابینایان یا عصای سفید گرامی داشته می‌شود. موضوع نابینایان و مشکلاتشان موضوعی است که هرسال در حوالی همین روز ذهن‌ها را معطوفِ خود می‌کند؛ چند روزی درباره آن بحث می‌شود، عده‌ای از در ارائه راهکار برای رفع مشکلات آنها برمی‌آیند و عاقبت چند روز بعد این بحث به حاشیه رانده می‌شود و مسکوت می‌ماند تا سال دیگر و روز جهانی نابینایان دیگر! این در حالی است که باید مسائل و مشکلات نابینایان و کم‌بینایان و ازجمله دسترس‌پذیری خدمات و تسهیلات برای افراد دارای آسیب بینایی، نه فقط در مناسبت‌های خاص، که در تمام طول سال مورد توجه قرار گیرد.

  • ضوابطی برای نور شهر

    ضوابطی برای نور شهر

    اوایـل سـال ۱۳۹۳ کـه بـه عنـوان عضـو و دبیـر کمیتـه نـور شـهر تهـران انتخـاب شـدم بـه عنـوان یـک طـراح شـهری وظیفــه خــودم میدانســتم کــه هــدف اصلــی کمیتــه را سـاماندهی منظـر شـبانه تهـران قـرار دهـم. خاطـرم هسـت از همـان ابتـدا موضـوع نورپـردازی نمـای سـاختمانهای مسـکونی ـ کـه مدتـی بـود بویژه در مناطـق شـمالی شـهر شـایع شـده بـود ـ را بـه عنـوان مشـکلی جـدی در منظر شـبانه شـهر مطـرح کـردم کـه نیازمنـد رسـیدگی جـدی اسـت و از طـرف اعضـای کمیتـه نیـز مـورد اسـتقبال قـرار گرفـت. خصوصـاً آنکه در همـان سـال بـه عضویـت کمیتـه نمـای یکـی از مناطـق شـهر تهـران درآمـدم و متوجـه شـدم موضـوع منظـر شـب نمـا بـه عنـوان یکـی از اسـناد نیازمنـد بررسـی از طراحـان نمـا اخـذ میگـردد امـا هیچگونـه اظهـار نظـری در ارتبـاط بـا آن از سـوی اعضـا صـورت نمی گیـرد.

  • کارکردهای یک خانه موزه چیست

    کارکردهای یک خانه موزه چیست

    با یاد بزرگ مهرورزانی که در یک هفته گذشته در مهر ۱۳۹۹ از میان ما رفتند: غلامحسین تکمیل همایون؛ محمدرضا شجریان؛ صادق ملک شهمیرزادی؛ اکبر عالمی

  • کلانشهری که مدیر ندارد

    کلانشهری که مدیر ندارد

    تهران شاید تنها کلانشهری در دنیاست که بتوان گفت مدیر ندارد. اشتباه نکنید تهران شهردار دارد، فرماندار دارد، بخش های خدماتی آن هر کدام برای خود رییسی دارند اما تهران یک مدیر واحد ندارد.

  • بهسازی پیاده روها در راستای تحقق شهر انسان محور

    بهسازی پیاده روها در راستای تحقق شهر انسان محور

    هستی یک شهر همواره به واسطه افرادی است که در آن زندگی می‌کنند، بنابراین ضروری است جهت گیری ها در راستای تأمین نیازهای ساکنان آن باشد.

  • پیام شجریان: سخن عشق

    پیام شجریان: سخن عشق

    پنجشنبه هفدهم مهرماه استاد برجسته آواز ایران، محمدرضا شجریان، پس از چند سال مبارزه با بیماری، دار فانی را وداع گفت و جامعه ایران را سوگوار یکی از محبوب‌ترین و اثرگذارترین چهره‌های فرهنگ معاصر ایران زمین کرد.

  • یک قرن تهران

    به بهانه آخرین هفته تهران قرن ۱۴ خورشیدی/۱۷

    یک قرن تهران

    تهران رنگین کمان ایران است؛ شهری با گونه های مختلف قومیتی ، خرده فرهنگ هایی که در محله های قدیم و جدیدش در طول سالیان گذشته شکل گرفته است. تهران تاریخ بلندی دارد؛ چند سال قبل در کاوش های باستان شناسی کشف اسکلت بانویی در خیابان مولوی در سال ۱۳۹۴ قدمتش را به هفت هزار سال قبل نسبت دادند و ظاهر شهری اش از برج و باروی دوره صفویه کم کم شکل گرفت و بعد از پایتخت اعلام شدن آن توسط آقا محمد خان قاجار در نوروز ۱۱۶۵ هجری قمری به صورت مستمر و متمادی پایتخت ایران و تا به امروز در حال گسترش بوده است.

  • فرصت ۱۴ مهر برای تهران

    فرصت ۱۴ مهر برای تهران

    تهران به مرز تصمیم‌های بزرگ نزدیک می‌شود. شهر به مثابه یک انسان که در مسیر زندگی و حیاتش با نقاط عطفی روبه‌رو خواهد بود، همچون انتخاب رشته و حرفه، ازدواج و غیره و برای عبور از آن نقاط عطف به تصمیم‌های بزرگ و مشورت انسان‌های بزرگ نیاز دارد، تهران نیز به این مرحله از حیات خود یعنی یکی از این نقاط نزدیک شده است.

  • موزه خیابان ولیعصر: آغاز یک راه

    به مناسبت نخستین سالگرد گشایش موزه خیابان ولیعصر

    موزه خیابان ولیعصر: آغاز یک راه

    یک سال پیش در چنین زمانی موزه خیابان ولیعصر گشایش یافت، موزه ای که بیش از آن که یک مجموعه مادی را محور خود قرار دهد یک خیابان را موضوع خود قرار داده بود. اما کدام ساحت از یک خیابان می تواند در موزه جای گیرد و به عبارت دیگر منظور از موزه ای کردن یک خیابان چیست؟

  • تهران شهری برای زندگی‌کردن، نه زنده‌ماندن

    تهران شهری برای زندگی‌کردن، نه زنده‌ماندن

    این گزاره دهه اخیر است که تهران شهری سیمانی است که به کار زندگی نمی‌آید و تنها شهر کار و خواب و به‌نوعی زنده‌ماندن است نه زندگی‌کردن.